13.4.2018

Miten löytää inspiraatio uudelleen?

Mulla on joskus vaikeuksia aloittaa asioita, vaikka mietin ja suunnittelen paljon. Haluaisin edestyä asioissa ja olla tuottelias, mutta asioiden eteen jotain tekeminen tuntuu välillä jopa vastenmieliseltä. Stressi, ahdistus ja paineet ovat vieneet multa mielihyvän monien asioiden tekemiseen, mikä on tietenkin sääli. Pääsykokeet olisi edessä, joihin lukeminen pitäisi kiinnostaa, koska materiaalien aiheet ovat lähellä sydäntäni. En vaan siltikään saa aloitettua, eikä inspiraatiota vaan löydy. Miten sitten voisin inspiroitua elämään uudelleen?

IMG_3158

Uudistukset

Kuten kuvista näkyykin, mun hiukset ovat kokeneet muodonmuutoksen. Halusin sitä vähän vaaleammaksi, joten päädyin lähtemään kampaamosta tämän kauniin liukuvärjäyksen kanssa. Kun koin tälläisen uudistuksen, tunsin hetkellisesti vahvaa inspiroitumista. Positiiviset muutokset kohottavat mielialaa, ja on kiva päästä jostain vanhasta eroon. Vaikka kyseessä olisikin vain hiusten värjääminen, uudistus voi tuntua jopa elämää mullistavalta. Voit ostaa uuden paidan, löytää uuden suosikkiherkun tai oppia jotain uutta, niistä tulee aina hyvä olo ja näin muidenkin asioiden tekeminen voi tuntua vaivattomalta.

Siivoaminen

Siivoamisella on vähän samanlaiset vaikutukset kuin uudistuksilla - molemmat tuovat iloa elämään. Sotkuisessa kaaoshuoneessa harvoin tekee mieli tehdä mitään, ja näin asioiden aloittamisesta tulee usein todella vaikeaa.  Siivoaminen ei ole ehkä kaikkien mielestä kovin kivaa, mutta on siistissä huoneessa paljon mukavampi elää. Mä itse nautin yleensä siivoamisesta, koska saa järjestellä asioita ja siten pystyy hallitsemaan elämäänsä. Kun pidän huoneeni järjestyksessä, niin silloin on myös helpompi pitää elämäkin järjestyksessä. Myös siivotessa voi innostua muidenkin asioiden tekemisestä, ja näin kadotettu inspiraatio on löytynyt.

IMG_3074
IMG_3149

Pakolla tekeminen

Voi kuulostaa helpolta sanoa, että "täytyy vain pakolla aloittaa", mutta totta se on. Joskus sitä inspiraatiota ei vain heti löydy, vaan pitää aloittaa ilman suurempaa intoa. Pakkopullaahan se on, täytyy myöntää. Nopea aloittaminen tekee kuitenkin asiasta helpompaa, koska jatkuva pohtiminen aiheuttaa vaan stressiä pienestäkin asiasta. Tubettaja Hermanni on puhunut snapchatissa pariin otteeseen siitä, kuinka pienet asiat ovat alkaneet stressata todella paljon, mutta kun ne vain hoitaa pois alta - ne tuntuvat todella turhilta ja helpoilta jutuilta. Jos tälläinen nopea aloittaminen on vaikeaa, niin voit esimerkiksi päättää päivämäärän jolloin toteutat tietyn asian tai asetat puhelimeen esimerkiksi herätyksen jolloin aloitat tietyn työn tekemisen. Ja kuten siivoamisessakin, kun aloittaa vain, niin siihen hommaan voi pikkuhiljaa inspiroitua tekemisen kautta.


Realististen asioiden suunnittelu

Mulla on ollut tapana suunnitella elämääni pitkälle tulevaisuuteen, mikä on aika riskialtista. Isojen asioiden päättäminen voi kasata paineita, mikä syö inspiraatiota. Olen huomannut, jos suunnittelen pienempiä asioita, saan niistä erilaista ja hyvää intoa. Pienien asioiden suunnittelussa on harvoin se riski, etteivät ne toteudukaan. Suunnittelin esimerkiksi ylioppilasjuhlakutsuani, ja sain intoa myös alkaa suunnittelemaan juhlia. Kun tietää jonkun asian tapahtuvan pian, intoa muihinkin juttuihin löytyy nopeasti. Jos siis inspiraatio on kateissa, kannattaa suunnitella pieniä juttuja, vaikka etsiä seuraavan päivän ruokareseptiä tai miettiä kirjaa, jonka haluaa seuraavaksi lukea.

IMG_3138
IMG_3134

Myönnän, tämän postauksen aloitin pakolla. Mua ahdisti edelleen läppärin avaaminen ja kirjoittaminen, mutta kyllä se vaan lopulta olikin kivaa. Yritän päästä näiden neuvojen kautta takaisin postausrytmiin, ja toivon, että tekin saitte tästä postauksesta jotain vinkkejä!

6 kommenttia :

 1. Ihania ideoita! Inspiraation perässä saa kyllä joskus mennä ihan kunnolla kissojen ja koirien kanssa. Ite käytän tuota siivoamista inspiraation lähteenä hyödyksi :) Upeita kuvia susta <3

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kyllä, on niin turhauttavaa välillä, kun sitä intoa ei vain löydy, mutta onneksi juuri siivoamisella sitä voi jotenki herätellä :)

   Poista
 2. Muista myös, että välillä insipksen puuttuminen on ihan okei, aina ei tarvii olla päätä pahkaa tekemässä vaan välillä on hyvä antaa sen inspiksen luurata teillä tuntemattomilla.
  Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja olet kyllä niin oikessa! Usein unohdun siihen jatkuvaan suorittamiseen ja innon etsimiseen, että siinä väsyy helpostikin. Kuten sanoit, välillä pitäisi vaan antaa olla :)

   Poista
 3. Mä voin allekirjoittaa noista neuvoista jokaisen! :D Mulla on oppari-inspis kadoksissa, mutta oon joka päivä viikon ajan pakottanut itseni kirjoittamaan ja melkein huomaamatta on joka päivä tullut ainakin pari sivua tekstiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että postaus oli samaistuttava! Oi kouluhommissa varsinkin tuo innon kadottaminen on todella turhauttavaa, koska niitä olisi paljon kivempaa tehdä jos joku into hommaan olisi... Mutta onneksi (ehkä) on deadlinet, jotka vain pakottavat kirjoittamaan :)

   Poista

Olen otettu jokaisesta kommentista! Ne ilahduttavat päivääni paljon enemmän kuin osaatkaan kuvitella (-: