22.2.2018

Abiturientin the viikko

Kevät on lukion abien kulta-aikaa, monta juhlaa ja stressinaihetta - tämä kaikki kiteytyy lopulta yhteen viikkoo. Viime viikon aikana mun elämä oikein puhkesi kukkaansa, kun pääsin heittelemään ihmisiä karkeilla, keinumaan risteilyllä ja tuskailemaan kirjoituksissa. Mun viime viikko oli todella tapahtumarikas, joten ajattelin kerrata tuota mun aivan mahtavaa viikkoa täällä.

IMG_3063

Viikko alkoi mua ehkä eniten ahdistavalla kokeella, nimittäin äidinkielen tekstitaidonkokeella. Asetin itselleni kovat paineet kokeessa menestymiseen, minkä takia mua jännitti koe myös todella paljon. Koe oli haastava, enkä oikein osaa arvioida kuinka se lopulta meni - kirjoitinko juttuja ihan sivusta tai ymmärsinkö jotain ihan väärin? Tälläisenä stressaajana jännitin myös tulevia penkkareita, koska niissä oli paljon järjesteltävää ja niiden onnistuminen oli jotenkin erityisen tärkeää. Viikko sisälsi pari penkkarikokousta, sekä yhden illan kestäneen koulun koristelun. Koska tykkään  täyttää mun kalenteria silloin, kun mulla on muutenkin paljon tekemistä, päädyin myös ajoittamaan ajokoulun toisen vaiheen juuri tälleviikolle.

IMG_3071
IMG_3069

Idean penkkariasuuni sain jo ainakin puolivuotta sitten, joten aikaa asun toteuttamiseen oli myös runsaasti. Jo junnuvuodesta asti tiesin, että haluan jotenkin olla erilainen: Stuart Little oli suosikkielokuvani lapsena, joten siitähän sain täydellisen asun. Malliksi asuuni otin yhden kuvan Stuartista, ja lähdin rakentamaan asuani sen perusteella. Punaiset converset minulta löytyi entuudestaan, beiget kangashousut löytyivät kirpparilta, keltainen t-paita kaverilta ja punainen paita Asokselta. Stuartin valkoista päätää mukailin valkoisen naaman ja korvien lisäksi päässä olevalla lämpimällä valkoisella itsetehdyllä pipolla. Punanaamiosta tilasin itselleni mustan nenän, sekä irtokorvat, jotka myöhemmin maalasin itse valkoisiksi. Nenän värjäämisessä oli pieniä ongelmia, koska maali murtui, ja jouduin teippaamaan nenän kesken penkkaripäivän maalarinteipillä - se kuitenkin ajoi hommansa hienosti.

IMG_20180215_091819

Penkkaripäivä koululla alkoi, kun kävimme vähän häiriköimässä tunteja. Kavereitteni kanssa pidimme fysiikan kurssilaisille tanssituokion Fröbelin Palikoiden tahtiin. Meidän koulu on aika iso, joten päivän tekemismahdollisuudet olivat rajoitetut. Ruokalassa otimme yhteiskuvan abeista ja lähdimme kulkueena esittelemään asujamme muille opiskelijoille. Tässäkin täytyi olla pientä sähläystä, kun kulkue lähti kulkemaan liian aikaisin, sen lisäksi vielä väärään suuntaan; onneksi kaikki lopulta järjestyi jotenkin. Lopulta kokoonnuimme saliin, jossa jaoimme abeille erilaisia titteleitä sekä nauroimme yhdessä abileffalle. Tauon jälkeen olikin sitten loppuhuipennuksen aika, kun penkkarirekat saapuivat. Pienen porukan voimin saimme laitettua lakanat yhdeksään rekkaan -pari juoksuaskelta tänä aikana tuli otettua. Rekka-ajelu sujui todella hienosti, abi-huudot tuli tutuksi ja karkkeja tuli heiteltyä 2,5 kiloa. Päivä jatkui lepäämisen, risteilylle pakkaamisen ja yöhön asti juhlimisen parissa.

IMG_20180216_105142_1
IMG_20180216_183500

Torstai-illan jälkeen yöunet jäivät hieman lyhyiksi, mutta väsyneet abit lähtivät kohti Helsinkiä ja abiristeilyä ajallaan. Ajomatka tuntui kestävän kyllä ikuisuuden, mutta ennen neljää olimme jo kohteessa. Meitä satamassa odotti aikamoinen kaaos, kun lippujen saamisessa oli pieniä hankaluuksia. Isompi kaaos olikin sitten vasta terminaalissa, kun sadat ihmiset odottivat laivaanpääsyä. Jonotimme ja jonotimme - kaaoksen keskellä. Nälkäkin alkoi jo olla, ärtymystä pahensi vielä tieto siitä, että meidän ruokailuaikamme oli jo ehtinyt alkaa sillä aikaa, kun me vielä jonotimme terminaalissa. Tarkastusten jälkeen pääsimme onneksi laivaan, hyttiimme ja lopulta myös syömään. Buffet ruokailu oli ihan hyvä, mutta pienessä kiireessä se tuli valitettavasti kierrettyä. Syömisen jälkeen pääsimme hetkeksi rauhoittumaan hyttiimme, sekä tietenkin laittautumaan iltaa varten. Illan aikana vietimme aikaa hyvällä porukalla, juhlimme ja nautimme Pikku G'n loistavasta keikasta. Mulla kyllä oli todella hauskaa.

Aamulla kuitenkaan monella ei ollut niin hauskaa, mutta aamupalalle moni kuitenkin päätyi. Lauantaina laivalla ei ollut sen suurempaa ohjelmaa, istuskelimme, kävimme tax free myymälässä sekä tietenkin myös Reino Nordinin keikalla. Laivasta poistuminen kävikin sitten nopeammin kuin laivaan astuminen, joten kotimatka alkoi noin neljän aikaan. Bussimatka meni nukkuessa ja musiikkia kuunnellessa. Väsyneinä mutta onnellisina saavuimme Vaasaan myöhään illalla.

IMG_20180216_211600
IMG_20180217_002135

Viikko oli täynnä ohjelmaa, jonka takia sain mukaani paljon ihania muistoja. Mulla on ollut todella kivat lukiovuodet Vaasan Lyseossa - olen niin onnellinen, että päätin opiskella juuri siellä!

2 kommenttia :

  1. Ihana kuulla, että sulla oli kiva viikko ja noi tietyt lukio-ajat on kyllä sellasia mitkä varmasti muistaa just esim. penkkarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mulla oli kyllä niin ihana viikko, vaikka stressattavaakin löytyi. Nämä lukioajat, erityisesti tuo viime viikko, jää ikuisesti mieleen. Toinen tälläinen samanlainen kokemus oli wanhojen tanssit. Lukio on kyllä antanut mulle niin ihania kokemuksia ja sitä kautta myös muistoja :-)

      Poista

Olen otettu jokaisesta kommentista! Ne ilahduttavat päivääni paljon enemmän kuin osaatkaan kuvitella (-: