10.1.2018

Ensimmäinen tatuointi

Mulla on lähipiirissä paljon ihmisiä, joilla on useita tatuointeja. Olen siis tottunut ajatukseen tatuoinneista jo pienestä pitäen, ja olen ihaillut niitä aina. Pienestä asti olen myös tietänyt, että tulen ottamaan vanhemapana tatuointeja. Joskus olen haaveillut värikkäistä tatuoinneista - joskus taas pienistä teksteistä. Viime joulukuussa otin ensimmäisen tatuointini, josta tuli täydellinen, juuri minun tyyliseni.

IMG_1638

Pidän monenlaisista tatuoinneista, ja sen takia oman ensimmäisen tatuoinnin suunnitteluun on mennyt vuosia. Hiljalleen tein erilaisia päätöksiä liittyen tatuoinnin tyyliin, ensin päätin haluavani ainoastaan mustavalkoisia kuvia, sen jälkeen yksinkertaistettu tyyli ihastutti minut. Koska tiedän haluavani useita kuvia, mulle on tärkeää, että kuvat tulevat sopimaan myös yhteen. Olen katsonut useiden tatuoijien instagram kuvia, ja etsin sitä viimeistä silausta tatuointien tyyleihin. Mansikkkan tatuointien tyyli ja yhteensopivuus oli sellaista tyyliä, mitä halusin myös omaa ihoa koristavan.  Tyylin löydettyäni viime vuonna, minulla oli kaikki asiat koossa ensimmäistä tatuointiani varten. Liike, tatuoinnin sijoitus, tyyli sekä tietenkin se idea.

IMG_1712

Ensimmäinen tatuointini on todella symbolinen, eikä sen tarkoitusta monikaan heti tiedä. Kuvan idea sai alkunsa jo viisi vuotta sitten, kun sain skolioosidiagnoosin. Kipujen ja selän mutkan vakavoituessa tiesin koko ajan varmemmin, että haluan tästä taistelusta muiston ihooni. Varsinkin siinä vaiheessa, kun olin matkalla leikkaukseen ja otin ensimmäiset askeleeni uuden selkäni kanssa, tiesin, että haluan juuri tietyn kuvan ihooni. Olin jo skolioosin toteamisen jälkeen ihastunut eri medioissa oleviin kuviin mutkaisesta puusta, joka on tuettu kepillä. Tuo puu symboloi kauniisti sitä tuskaa, jota olen käynyt nyt vuosien aikana läpi. Mutkainen puu kuvaa skolioosiselkärankaani, koska se on samanlainen, kun selkäni oli ennen. Kuvassa puuta tukeva keppi kuvaa skolioosileikkausta, ja selässäni olevia rautatankoja, jotka pitävät selkärankani kasassa ja suorassa.

IMG_1649

Mua jännitti tatuoinnin otto todella paljon, koska olihan se nyt ensimmäinen tatuointini. Jännitys ei helpottunut, vaikka olin alusta alkaen täysin varma kuvan ottamisesta. Ehkä kuvan tärkeys tekikin asiasta niin jännittävää. Onneksi minulla oli paras mahdollinen tatuoija, joten jännitys hälveni nopeasti tatuointipäivänä. Luin ennakkoon useita keskustelupalstoja tatuoinnin ottamisesta, ja useissa viesteissä sanottiin, ettei tatuoinnin ottaminen sattuisi - "kutittaa ja tärisyttää vain". Mutta tiedoksi, kyllä se muuten sattui. Se tuntui juuri siltä, että jotain terävää viilletään ihoa vasten. Kipu on tietenkin yksilöllistä, kivun määrä riippuu ihmisestä, tatuoinnin paikasta ja koosta.

Vaikka tatuoiminen sattui, se ei ollut sellaista kestämätöntä kipua, jonka takia jättäisin kuvan ottamatta. Kipuun tietyllä tapaa tottui, eikä missään vaiheessa sattunut niin paljon, että olisin halunnut lopettaa. Tatuoiminen on hetkessä ohi, minkä jälkeen saa nauttia kauniista kuvasta kivutta loppuelämän. Tai no, mulla tuo mun käsi oli kipeä seuraavat pari päivää, ja tatuoinnin alue oli tosi herkkä. Tatuoinnin pintaan tullut "rupi" lähti mulla viikossa pois, ja nyt kuva on ihan tasainen. Nyt tatuoinnin parannuttua, olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Rakastan sitä.

IMG_1656

Nyt vihdoin sain toteutettua viiden vuoden takaisen tatuointi-ideani. Kuten arvata saattaa, tatuointikuume kasvoi tuon ensimmäisen jälkeen suuresti, ja olen jo suunnitellut seuraavaa tatuointiani. Jos sinulla on ollut mielessä tatuoinnin ottaminen jo kauan, tee se, uskalla varata aika, jos vain rahatilanne sen sallii. Vastaan mieluusti kysymyksiin, jos sellaisia tulee mieleen!

4 kommenttia :

 1. Onpa tosi makea tatska! Itse pidän juuri enemmän tuollaisista tautuoinneista, jotka otetaan ns. tarkoituksella eli, että niillä on joku tarkoitus eikä vain koska ne on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vaikka mulle ne tarinat eivät niin pakollisia ole, niin tekeväthän ne tatuoinnista paljon varmempia ja jopa kauniimpia :)

   Poista
 2. Tosi upee tatuointi! Itelläkin iski kauhee tatuointi kuume ekan tatuoinnin oton jälkeen, mut kauhee vaikeus aina päättää et minkä kuvan otan seuraavaksi ku ideoita on niin monta. Ihana ton sun tatuoinnin tarina. Tatuoinneissa mun mielestä parasta on just se et omalla ihollaan voi kertoo omaa tarinaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mullakin tällähetkellä parikin eri ideaa mistä on vaikea päättää. Kiitos sulle paljon, tämä tatuointi on mulle niin tärkeä. Olen niin onnellinen siitä, että saan kertoa tarinani tämän avulla!

   Poista

Olen otettu jokaisesta kommentista! Ne ilahduttavat päivääni paljon enemmän kuin osaatkaan kuvitella (-: